Kik velem vagytok...

2019. május 27., hétfő

Avengers Book Tag

Avengers Book Tag

Gwen Page jóvoltából kaptam kézhez ezt a kérdéssort, amiért hála és köszönet. Továbbá, azokhoz, akik szeretnek magukról tudatni a nagyvilágba, a végén˗ lenne hat kis intéznivalóm. Bátran, mindenki megcsinálhatja őket! Remélem, élvezhetőek lesznek a válaszaim, úgyhogy hajrá! :)


1.Vasember˗Egy könyv, ami megnevettetett
P. D. Baccalario: Lock. Imádtam, ahogy a gyerekek csapatai ( Vadak vs Kíméletlenek ) járták az erdőt, a megbeszélt találkahelyek után kutatva. Azonnal érződött, hogy a szerző frappáns karaktereket alkotott. Mint például: Timothee! Pit!( Törpe and zsenikém XD... ) Floraleda! ( kedvenc karakter )  Akeusz! Cobacabana! (  Huhuhu! ) s a többi. Megvolt, hogy ki a domináns a csapatokban, ki a szárnysegéd, egy szóval holtomig elemezgethetném, hogy mennyire rajongok a Henley Creek˗i kalandokért. Nálam népszerű, hasfájdító részletek:
" ˗Szegény fa! Szegény kis fácskám! "
"˗ Befejeznétek végre a nagyjelenetet? "
" ˗Figyelj, Fuffola... Vagy hogy a csudába is hívnak..."
" ˗Ne provokálj!
   ˗De provokállak.
   ˗Tra˗ta tattarataaaa! "
2. Amerika Kapitány˗Egy könyv pozitív üzenettel
Kate O' Hearn: Pegazus és az Olümposz Lángja. Bár még nem olvastam végig, ismerem már annyira, hogy megértsem a mondanivalóját. Kedvenc mondataim közé sorolható a " Nem olthatják ki a Lángot! " ( Merkúr ) Ez számomra erőt ad, mert mondjuk lehetséges, hogy az írónő nem szánta mélyebb üzenetnek, de nekem úgy jött át: Mások ne apasszák el a Lángot, avagy a lelkesedésedet. Ne add fel. Az állatok szeretetét is megsúgja a könyv, ezt Kate az ajánlásban is leírja. Igaza van. Gyűlölöm az állatkínzást, és űzőit.
( amúgy lesz könyvkritika... )
3. Nathasa Romanoff˗Egy könyv kick˗ass női hőssel
Nyulász Péter Helka˗trilógiája, és azon belül Helka (Bogi is!). A csaj nagyon vágja, szinte izzik a Balaton˗ part a füstölgő beszólásaitól. Szeeeegény Cipriánt képes volt a saját ünnepi toalettjébe bújtatni! Ő aztán egy valódi vezéregyéniség. De amikor a Burok˗völgy felé lovagoltak, azért ő is óvatos volt.
4. Sólyomszem˗Egy könyv, amit jó lenne, ha többen olvasnának
Dk Richards: Sárkányeszme˗A kiválasztottak próbája!!! ( heart ) Bár, nem tudom, mennyire népszerű, de hogy igazán élvezetes, az már biztos! #mellékeltkönyvjelző. #Dra'kariothóvjontiteket. #DhagszeretiAisát. #zseniálishumor. És a Saahi valami eszméletlen vagány! Nagyon szerettem a nótákat, és a karakterek külső leírásait. Az illusztrációk olyan... animések voltak. Klassz olvasmány, úgyhogy bravó, Richards megemelem a kalapom!
5. Hulk˗Egy könyv, ami feldühít
TEA ANGYALAI!! Úgy ám! Hogy miért is? Hm... Hát, kezdjük azzal, hogy ezen könyveknek nincs semmi mondanivalója. Maximum annyi, hogy láss mindent vidáman!!*⌣* De most komolyan! Olyan, már hogy létezhetne, hogy serdülőkorban az ember minden egyes kihívást égi áldásnak tekint?! Pláne, hogy egy végzős " nagylány " azon aggódik, hogy a szobájában felejtette a Pomponos Jegyzettömbjét! No comment. Sajnálom, de én nem vagyok fanja a sorozatnak. És azt, is, ha emiatt válnak el útjaink, kedves olvasók...
6. Thor˗Egy karakter, akinek csodálom az erejét
Lea, A lónak nincs árnyékából.( Hélène Montardre )És nem azért csodálatos, mert erős  ( volna ), hanem mert bírja, hogy... A testvére átnéz rajta. A rengeteg költözést. Ő is könyvmoly, akárcsak én, szeret elvonulva oldalakat falni. De, amikor a végén, már nem bírta tovább, és majdnem meghalt... Az volt a legmélyebb pontja. Főleg a dőlt betűvel írt fejezet. ( broken heart ) " A könyvek mentették meg az életem. " Jár egy vigasztalós, Belle˗ölelés, Lea Pajti!!! Már csak azért is, mert mindketten lórajongók volnánk!
7. Loki˗Egy nagy meglepetést okozó csavar
Sajnálom, de... Ide csak ezt találtam. A Wattpadon bukkantam rá erre a kisregényre,ami bár nem hittem volna, de végül nagy kedvencem lett. A SÖTÉTSÉG LEPLE. Imádom. Romantika. Öltönyös Loki. Harc. Összetettség, de tényleg. Aki még nem olvasta, kötelező nyárra! Na, de hogy ne térjek el a lényegtől, bizony, istenesen meghökkentem. SPOILER! Azon, hogy Auróra S.H.I.E.L.D.˗es. Ez gyökeresen megváltoztatta a történéseket, de sajna a csínytevő isten érzéseit nem tudta... ( De gonosz a Toll... ) 

És végül! Az én kérdéseim! 
1. Mit szeretsz a fandomban, amiben írsz? Mi a jó benne? Mi ösztönzött a benne való írásra?
2. Mi okból választottad ezt a blogger nevet?
3. Mi volt az eddigi legjobb fic, amit olvastál?
4. Melyik:Örök fagy vagy örök forróság? Válaszodat indokold!
5. A Thor 1./ 2./ 3. része a jobb szerinted?
6. Parodizáltál már Thor filmet/ jelenetet/ szereplőt?

Nincs konkrét jelölés, mindenkinek szeretettel küldöm!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése